Aqua op Duitse manier, zie hamster nooit.

Wissel hier ervaringen uit over de woning van je hamster: o.a. kooisoorten en -merken, bodembedekking en inrichting.

Moderators: I, morgantcm

Aqua op Duitse manier, zie hamster nooit.

Berichtdoor Hamster Bibi » 28 sep 2017 18:42

Ik heb mijn dwerghamster Midas, na de dood van Bibi van kleins af aan in de aqua met flinke laag zaagsel en hooi. Omdat ik dit bij Bibi nog niet wist, heb ik haar eerst van kleins of aan op een klein laagje zaagsel gezet in dezelfde aqua en ze sliep in de kokosnoot. Bibi zag ik heel vaak en toen ik overging op de dikke laag zaagsel en hooi ging ze dankbaar graven en er slapen, maar ik zag haar nog evenveel. Altijd klimmen, rennen in rad, altijd paraat als ik haar verzorgde. Midas heeft meteen deze dikke laag gekregen en heeft nooit van de kokosnoot gebruik gemaakt en meteen gegraven en in de dikke laag gaan slapen. Ook plast hij daar, terwijl er 2 potten zand in de aqua staan. Hier plast hij wel snachts in. Hij komt overdag vrijwel nooit tevoorschijn. Ook niet als ik hem verzorg. Savonds als ikzelf naar bed ga vind ik hem voor het eerst in zijn zandbakje. Niet eerder. Dit is rond half 12. Ik kan dus niet veel met hem doen, zoals ik met Bibi deed. Ik vind dat voor mezelf jammer : er staat altijd een aqua zonder hamster... (zelfs als ik snachts weleens opsta is hij alweer in zijn hol verdwenen) en ik kan hem ook geen aandacht geven op een leuke manier. Ik haal hem, als ik eigenlijk naar bed wil, weleens even uit de aqua (hij is wel tam, rustig, laat zich knuffelen en is niet bang. Hij is in opvang geboren en daar heel veel in handen geweest door de eigenaresse). Mijn vraag is: mensen met de aqua op de Duitse manier: zien jullie je hamster ook zo weinig? Ik vraag me af of ik bij een volgende hamster niet net als bij Bibi eerst zou starten met een kleine laag zaagsel en na een jaartje pas een dikke laag? Of heb ik gewoon een kleine luilak? Bibi was namelijk heel snel en beweeglijk en zat geen moment stil bij je. Midas kan echt, van kleins af aan al heel rustig hij je blijven zitten. Dat laatste is wel een voordeel tegenover Bibi. Maar zo jammer dat ik hem zo weinig zie en aandacht kan geven.
Likjes van rusje Midas (16- 12- 2016)

Rip:
Syr Jp (mei 2014 - 20- 05- 2016)
Syr Pip (19-10-2014 - 21-01-2017)
Rus Bibi (21-07-2014 - 08- 02- 2017)
Avatar gebruiker
Hamster Bibi
 
Berichten: 719
Leeftijd: 49
Geregistreerd: 23 okt 2014 01:32
Hamsters: Midas

Re: Aqua op Duitse manier, zie hamster nooit.

Berichtdoor sneeuwvlok » 28 sep 2017 20:01

Ik denk dat het aan de hamster ligt. Met mijn vorige hamster heb ik het opgebouwd tot een laag van 30cm. Maar ook ik zag hem enkel als ik naar bed ging. Soms maakte hij zijn hol tegen het glas aan en kon ik overdag zien wat hij daarin deed (slapen, eten, plassen, wassen). Wel werd mijn syr liever met een bak in Duitse stijl. Daarvoor zag ik hem vaker, maar het was niet zo dat hij mij ook leuk vond. In de bak met Duitse stijl begon hij heel langzaam soms ook naar mij toe te komen als ik hem 's avonds zag. Al met al paste de Duitse stijl dus duidelijk het beste bij hem. Van een schrikkerige hamster in zijn oude kooi werd het een rustige goedzak. Uiteindelijk noemde ik hem maar een luisterhamster omdat hij de meeste nachten pas tevoorschijn kwam als het licht uit was ;)
sneeuwvlok
 
Berichten: 93
Geregistreerd: 08 jan 2016 14:10
Hamsters: Mormel

Re: Aqua op Duitse manier, zie hamster nooit.

Berichtdoor xAnnick » 30 sep 2017 17:27

Ik merk inderdaad ook dat mijn hamster is later wakker is, maar dat maakt me niet zoveel uit. Ze benut alles wat er te vinden valt, dus dat vind ik alleen maar fijn. Is inderdaad jammer dat ik haar niet zo vaak/lang zie, maar als ik haar dan wel zie en tijd heb, geef ik haar inderdaad dan gewoon aandacht.
Rusje: ♥ Phoebe ♥
Teckel: ♥ Tommie ♥
Mensgeval: Annick

♥ Mort ♥ Vaarwel, kleine vriend. 04-10-2013 -- 04-11-2015
♥ Napoleon ♥ Rust maar uit, kereltje. 29-11-2015 -- 14-05-2017
Avatar gebruiker
xAnnick
 
Berichten: 2064
Leeftijd: 20
Geregistreerd: 29 maart 2013 19:32
Hamsters: Phoebe <3


Keer terug naar Huisvesting

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten