Gedrag hamster veranderd na vechten en paren

Voor alles wat niet bij de overige hamsterfora thuishoort, zoals vragen over gedrag.

Moderator: I

Plaats reactie
Loosje
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 dec 2018, 20:56
Hamsters: Noot en Pit

Gedrag hamster veranderd na vechten en paren

Bericht door Loosje » 13 dec 2018, 21:15

Hallo allemaal! Ik heb anderhalve week geleden 2 Syrische hamsters in huis genomen die voer voor een slang zouden worden omdat ze al oud zijn (ruim 2 jaar). Het zijn een mannetje en een vrouwtje die al heel lang samen leefden in een kooi. (dit schijnt nogal bijzonder te zijn voor Syren) Het ging bij mij 4 dagen goed, ze hebben zelfs gepaard na 4 dagen met elkaar. Tot ik een luide gil hoorde uit het hamsterhuis waar ze samen inzaten en de vrouwtjeshamster had een bijtwond op haar buik. Direct heb ik ze uit elkaar gehaald en in verschillende hokken geplaatst (vrouwtje in het vertrouwde hok). Het valt me nu op dat het vrouwtje haar gedrag is veranderd, zij was de actieve en nieuwsgierige van de 2, maar komt nu bijna haar huisje niet uit en neemt haar eten mee haar huisje in en komt er dan niet meer uit. Toen ik haar in de ren zette, begon ze heel veel hamsternest in haar wangen te stoppen en dat haalde ze er pas in haar huisje weer uit in de kooi. Ze heeft geen energie meer lijkt het, en kijkt ook minder scherp uit haar oogjes. Ik maak me een beetje zorgen. Kan zij nog zwanger zijn, of last van de wond hebben (die lijkt overigens mooi te genezen)?Gebruikersavatar
Speladia
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2018, 08:34
Hamsters: Ponte
Locatie: Rotterdam
Leeftijd: 26

Re: Gedrag hamster veranderd na vechten en paren

Bericht door Speladia » 17 dec 2018, 11:38

Hallo!
Mijn hamster (vrouwtje) had een vergelijkbaar probleem - stress en niet-standaard gedrag na een gevecht. Na ongeveer een week, werd ze gekalmeerd en alles was in orde. Maar uw zaak is ingewikkelder, Ik adviseer nog steeds de hulp van een specialist.

Loosje
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 dec 2018, 20:56
Hamsters: Noot en Pit

Re: Gedrag hamster veranderd na vechten en paren

Bericht door Loosje » 17 dec 2018, 20:26

Bedankt voor je bericht! Haar actieve gedrag is gelukkig weer een beetje terug! De wond is ook al bijna weg. Het hamsteren van hamsternest doet ze nog wel steeds en ze hamstert meer dan eerst. Het is nu 11 dagen na het paren en ze heeft nog geen zichtbare tepels of een dikke buik. Dus hoop dat het goed komt. Anders ga ik inderdaad naar een DA.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten