Pagina 1 van 2

Hok is klaar!+foto

Geplaatst: 09 okt 2017, 11:39
door MevrouwFrutsel
Hallo, wij krijgen waarschijnlijk vandaag of morgen een klein russisch dwerghamstertje van 3/4 weken oud. Ik zoek informatie hoe we zo een klein hamstertje het beste kunnen verzorgen. Ik heb een aquarium van 100x40 met een platautje, ik ben bang dat hij daarvan af zou kunnen vallen. Het is ongeveer 25 cm hoog, hij zou dan in het zand vallen, of op een steen. En hoe groot moet het loopwiel zijn? En zijn er nog andere dingen waar we op moeten letten bij zo'n kleintje?

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 11:52
door Mirkku
Oh jee, waarom al zo vroeg? is de moeder overleden? het belangrijkste lijkt me om het kleintje heel veel extraatjes te geven: eiwitten, nootjes, kleine beetjes groente (vooral als hij dit nog niet gewend is). Zet het hok goed vol, want het kan al snel te groot voelen. Je kunt gewoon een dikke laag bodembedekking plaatsten , al helemaal onder het plateau; 25 cm is een heerlijke laag! Daar zullen ze echt in graven! Een loopwiel moet minimaal 18 cm zijn.

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 12:21
door MevrouwFrutsel
Links heb ik ongeveer 30 cm bodembeddeking, zaagsel met hooi, rechts ligt ong. 5/10 cm zand, vandaar dat hij 25 cm zou kunnen vallen. Wat voor groenten zou ik het beste kunnen geven? Waarom ik hem zo vroeg krijg dat weet ik niet precies, ik krijg hem van mijn buurvrouw die hem bij iemand ophaald.

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 12:36
door Mirkku
Als ie nog onder de 4 weken is zou ik z├ęker vragen of hij daar niet nog een paar dagen mag blijven; ze leren zoveel van broertjes/zusjes (wel gescheiden)....

Kun je het niet andersom doen, dat de bodembedekking onder het plateau ligt en het zand ergens anders? Kun je dingen aan de bovenkant vastmaken? Dan zou ik zeker een hangmat onder de verdieping verzorgen. Maar met wat goede trappetjes zal hij waarschijnlijk niet zomaar naar beneden springen.

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 14:27
door MevrouwFrutsel
Ik vraag het even na nog. Er kunnen dingen vastgemaakt worden aan de bovenkant, ga even kijken hoe ik een hangmatje op kan hangen. Bedankt

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 16:26
door melson
als je een foto van je kooi plaatst is het helpen net iets makkelijker ;)

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 16:42
door MevrouwFrutsel

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 09 okt 2017, 17:40
door melson
bedankt voor de foto. het is wel te zien dat je je hebt ingelezen en je best hebt gedaan!
ik vind de valhoogte inderdaad. te hoog van het plateautje, maar nog meer van de 'hangmat' - ook verwacht ik niet, dat je hamster er gebruik van gaat maken. Ik denk dat het handiger is om gelijkmatig 20cm zaagsel (is voor een rusje voldoende) te hebben en je de zand liever in een schaaltje op de verdieping kunt plaatsen. dit zal het voor jou ook makkelijker maken om de zand te zeven of te verschonen.
De omheining van het huisje bergt helaas ook nog gevaren, want de hamster zal er met zijn poten in kunnen blijven hangen. Ik had ooit een deuvel-omheining en toen was er ook een kleine spleet. De hamster bleef er in hangen en kwam niet meer los. Gelukkig heb ik het best snel gezien zodat dit geen gevolgen had, maar dit kan ook heel anders aflopen - tot een amputatie toe :( Naast het huisje zal ik dan nog een klein plateautje bouwen voor het looprad.
hier zijn kurken buizen ook heel erg geliefd. ze zien er natuurlijk uit en de hamster kan er doorheen maar ook lekker bovenop gaan klimmen.

ik hoop je kunt iets met de tips. veel plezier alvast met je nieuwe aanwinst (ik hoop wel dat hij nog even bij moeder kan blijven)

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 10 okt 2017, 09:06
door MevrouwFrutsel
Oke bedankt voor je tips. Nog 1 vraag, waar kan ik het waterbakje het beste neerzetten? Het voer wil ik verstoppen in het aquarium.

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 10 okt 2017, 13:33
door melson
het waterbakje zal ik op de verdieping zetten, daar kan niet omvallen en krijgt ook geen/ weinig zaagsel er in.

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 10 okt 2017, 18:22
door MevrouwFrutsel
Nou heeft mijn buurvrouw er dus 2 meegenomen! Ze weet niet of het mannetjes of vrouwtjes zijn, ze dacht dat het groepsdieren zijn. Ze zei dat ze bij die vrouw waar ze vandaan komen ook allemaal in 1 hok zaten, ook volwassen hamsters bij elkaar. Zo zielig! Ik weet ook even niet wat ik er nu mee moet doen, ze zitten nu met zn 2tjes bij elkaar.

-- 10 okt 2017 18:32 --

https://www.mupload.nl/img/aqseih8zzv0cw.jpg

-- 10 okt 2017 18:35 --

https://www.mupload.nl/img/mizzf842s1an1.jpg

-- 10 okt 2017 18:36 --

Hoe oud ze precies zijn wist ze ook niet.. wat denken jullie? Een is wat groter dan de ander. Ze waren wel een beetje aan het stoeien al.

-- 11 okt 2017 16:01 --

Er is er eentje weg, we hebben een nieuw huisje voor ze gevonden. Ik hoop dat ze het goed hebben daar! Morgen komt als het goed is het loopwiel en een nieuw huisje!

Re: Klein russisch dwerghamstertje

Geplaatst: 13 okt 2017, 19:39
door MevrouwFrutsel
Afbeelding

Volgens mij heeft Pip het naar haar zin in haar nieuwe huisje!

Re: Hok is klaar!+foto

Geplaatst: 14 okt 2017, 17:27
door Mirkku
helemaal mooi zeg! :D

Re: Hok is klaar!+foto

Geplaatst: 14 okt 2017, 18:22
door melson
dat ziet er goed uit! Kijkt de kleine hamster daar uit zijn huisje? :-)

nog een vraagje: zijn dat stenen op het zaagsel? Als ja zal ik ze op de verdieping leggen, want als de hamster eronder langs graaft kan die worden geplet.

Re: Hok is klaar!+foto

Geplaatst: 15 okt 2017, 16:55
door yunansia
Ziet er erg leuk uit!