Pagina 1 van 1

Vindt mijn hamster dit wel leuk?

Geplaatst: 25 mar 2019, 13:04
door Meisje1918
Ik heb een mooie bak voor mijn dwerghamster schuimpje. Ik doe aan hamsterscaping en vind het leuk om het eens in de 3/4 week helemaal anders in te richten. Nu is de vraag: vind mijn hamster dit wel leuk? Of is hij dan compleet in de stress omdat alles anders is?

Zou ik graag willen weten. Anders stop ik natuurlijk met het veranderen steeds...

Re: Vindt mijn hamster dit wel leuk?

Geplaatst: 25 mar 2019, 18:07
door xAnnick
Om de 3/4 weken lijkt mij inderdaad wat kort, ik ken ook mensen die per thema(zoals Pasen, Halloween, etc.)/seizoen bijvoorbeeld hun inrichting veranderen en daar zit dan een langere periode tussen.

Kijk vooral naar je hamstertje en hoe hij reageert op de nieuwe situatie. De ene heeft die uitdaging wel nodig, de andere minder.

Re: Vindt mijn hamster dit wel leuk?

Geplaatst: 28 mar 2019, 07:56
door Jaimz
Je kan ook een paar dingen kunnen veranderen en de rest hetzelfde laten.Zo is niet alles ineens anders voor je hamster.

Re: Vindt mijn hamster dit wel leuk?

Geplaatst: 09 apr 2019, 20:18
door xDenies
De richtlijn vanuit Hamsterscaping voor een 80cm verblijf is één keer in de 8 tot 12 weken. Eerder zou ik het zeker niet doen ;) En als het verblijf rond 8 weken nog niet 'vies' is en nog prima staat dan kan het echt nog wel langer zo staan.

Pas als er door het graven wat dingen onstabieler zijn komen te staan zou ik het hier en daar wat aanpassen. En soms als iets heel goed bevalt kan je het ook gewoon herhalen.