Nestkalender dwergjes

Voor alle vragen, problemen en ervaringen m.b.t. fokken & voortplanting

Moderator: I

I
Moderator
Berichten: 8433
Lid geworden op: 16 dec 2005, 10:47
Hamsters: Mees, Sunny, Jax en Nina
Leeftijd: 36

Nestkalender dwergjes

Bericht door I » 22 dec 2010, 18:28

In dit topic kun je het melden als je een nestje dwerghamsters verwacht, dus voor Rusjes, Roborovski's, Chineesjes en Campbelli's. Het maakt daarvoor niet uit of je fokker bent of slechts eenmaal een nestje wilt meemaken. Mensen die op zoek zijn naar een dwerghamster kunnen zo in één oogopslag zien welke nestjes er op het forum zijn en welke nestjes verwacht worden. Inclusief namen van de ouders en vachtkleuren en -patronen. In deze eerste post wordt het overzicht bijgehouden. Als een nestje is bijgeschreven in de kalender, verdwijnt de post waarin het nest gemeld wordt.

Het is niet de bedoeling om in dit topic te reageren op de nestjes of om bijvoorbeeld om kleurberekeningen te vragen. Daar is het geneticatopic voor bedoeld. Hier puur en alleen een nestje melden (of eventueel afmelden, of wijzigingen doorgeven)

Graag een nest vermelden met de volgende gegevens:
- de maand waarin het nest ongeveer gepland staat
- het soort dwerghamster
- de namen en kleuren van de ouders
- de verwachte kleuren
- eventueel de link van het topic, als dat er al is. Als het nestje niet op het forum staat, maar wel op een website, dan kan je die link doorgeven.
- de plaats waar je woont en eventueel de naam van je hamstery

Wanneer het nestje is geboren graag de volgende punten vermelden, om het overzicht compleet te houden:
- het aantal jongen en eventueel de kleuren en geslachten
- de geboortedatum
- een link naar het topic. Als het nestje niet op het forum staat, maar wel op een website, dan kan je die link doorgeven.

Ik noteer de verschillende nesten netjes per maand om het goed overzichtelijk te houden. Zo kan iedereen direct zien wanneer welke nestjes gepland staan, wie de fokker is en waar het nesttopic te vinden is. Bij dwergjes is het niet altijd te voorspellen wanneer er een nestje zal komen, dus het kan voorkomen dat een bepaald nestje eerder of later komt dan in de kalender vermeld staat. Als je de fokker van een nestje een PM wilt sturen, bijvoorbeeld om te vragen welke dieren er nog vrij zijn of om te reserveren, dan kun je direct klikken op zijn of haar naam die ik bij het nestje zal vermelden. Bij de nesttitel is de eerstgenoemde naam die van het vrouwtje, daarna volgt de naam van het mannetje.
Zodra alle jongen zijn verhuisd naar hun nieuwe baasje, haal ik het nest van de kalender. Staat je nestje er nog tussen terwijl de jongen al zijn verhuisd? Geef dat dan even door, dan wordt het aangepast.

Handig voor fokkers, voor mensen die een hamster zoeken én voor leden die gewoon graag op de hoogte blijven :wink:

Door de verschillende dwerghamstersoorten allevier een andere kleurcode te geven, kun je in één oogopslag zien om welke soort het gaat. Ik maak gebruik van de volgende kleuren:
Rood voor Rusjes
Blauw voor Campbelli's
Groen voor Chineesjes
Oranje voor Roborovski's


Huidige nestjes:

Met regelmaat nestjes roborovski's van een aantal verschillende koppeltjes
Momenteel meerdere nestjes Robrovski's. Diverse kleuren zoals wildkleur en cinnamon, in normaal, whiteface en gevlekt, en mogelijk wit en wit met kopvlekje.
Gabriëlle (Hamstery Double Special, Purmerend)


Met regelmaat nestjes Campbelli's van een aantal verschillende koppeltjes
PM voor meer info over ouders en beschikbaarheid
Sanne (Sine Cera hamsters, Best)
Verwachte nestjes:


Niet iedereen kan een held zijn, er moeten ook mensen gered

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten