Pagina 1 van 3

DeHamster.nl krijgt nieuwe eigenaren

Geplaatst: 11 okt 2017, 21:57
door Dong
Update! Hamsterforum gaat door met nieuwe eigenaren

Goed nieuws! Sicos en Martin Braak hebben aangeboden om het forum over te nemen. Achter de schermen zijn wel hard bezig met zorgen voor een soepele overdracht. De verhuizing zal in december plaatsvinden. Dit betekent veel veranderingen! Het forum en de website veranderen van hosting, de website krijgt een make-over, en de forumsoftware wordt ook geupdate. We houden jullie op de hoogte..

Hoi,

Helaas heb ik besloten om het hamsterforum en dehamster.nl per 1/1/2018 stop te zetten. Het was erg bijzonder om te zien hoe dit forum hamsterliefhebbers bij elkaar heeft gebracht. Jammergenoeg zijn de kosten per maand toch vrij hoog en ik heb gemerkt dat het aantal bezoekers en het aantal berichten flink gedaald zijn de afgelopen jaren. Het huidige forum werd in 2003 opgericht (14 jaar geleden dus!). Het was dus zeker geen makkelijke beslissing.

Ik wil iedereen graag bedanken en met name de moderators (de huidige modjes en ex-modjes!) die zich hebben ingezet om alles in goede banen te leiden!

Groetjes,
Dong

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 11 okt 2017, 22:48
door Gabriëlle
Dat is wel heel plotseling!
Was het niet mogelijk het forum in afgeslankte vorm door te laten gaan, er staan natuurlijk een heleboel (foto)topics op die makkelijk weg kunnen.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 00:37
door Dong
Ik heb wel geïnformeerd bij de huidige hosting naar een goedkoper pakket, maar dat bleek nog vrij duur te zijn. Ik snap dat je het jammer vindt Gabriëlle, jij bent hier ook al zolang actief. Maar ik zie wel duidelijk dat het aantal actieve leden en berichten behoorlijk gedaald is de afgelopen jaren. Een eigenaar die er niet genoeg tijd in steekt om te zorgen dat de site en het forum up to date blijven helpt daar natuurlijk ook niet bij. Dan is het beter om op een gegeven moment de knoop door te hakken en te stoppen. Dit creëert wellicht ook ruimte en misschien zijn er andere hamsterliefhebbers die met iets veel beters komen.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 00:54
door Gabriëlle
En overstappen naar een andere hosting? Ik weet niet of dat kan? Ik denk maar met je mee, want ik zou het wel erg zonde vinden dat op zo'n korte termijn het hele forum verdwijnt. Volgens mij als het forum eens goed opgeruimd word, kun je met een veel kleiner pakket toe? Misschien heeft Martin Braak nog een idee voor een andere hosting?
Het aantal actieve leden en berichten is ook gedaald, volgens mij is dat op alle forums wel het geval, maar toch als ik op exo kijk zijn er toch altijd wel aardig wat forummers die even bij de tafel langskomen en soms ook mensen die jarenlang niet geweest zijn en dan toch weer even langskomen op het forum en bij de tafel en er word ook nog steeds gelezen alleen veel minder gereageerd.
Denk dat het ding ook wel is dat foto's plaatsen zo omslachtig is, vaak denk ik ooh dat is wel leuk om op het forum te zetten, maar ik uiteindelijk heb ik te weinig tijd om het linkje voor linkje te plaatsen, en dat hebben wel meer mensen.

Het forum bestaat volgens mij toch al langer dan 2003 ik kan mij nog een geel forum herinneringen, waar iets mee was waarna we op deze overgingen.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 08:28
door syrischehamster
Ach wat jammer! Ik begrijp het wel, het is hier natuurlijk lang niet meer zo druk als een aantal kaar gekeden.
Hoe zit het dan met alle foto's/berichtjes? Zijn die dan allemaal meteen weg?
Ik ben hier altijd met veel plezier gekomen! Ik heb veel geleerd over hamsters, mensen leren kennen en zelfs via hier een aantal van mijn hamsters gevonden! :+:
Daarvoor bedankt allemaal! :)

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 10:19
door Mirkku
Noooo dat kan toch niet :o kunnen we niet een crowdfunding actie doen met de nog actieve leden? er staat hier zoveel goede en leuke informatie, en op Facebook (wat dan een alternatief zou zijn) heeft de helft van de mensen geen oor voor advies (met hun 40 x 30 kooitjes) of mag je van de moderators zelfs geen advies geven... Gelukkig is er nog genoeg tijd om iedereen waar ik op zich wel in contact mee zou willen blijven een berichtje te sturen, misschien kunnen we daar dan een whatsapp mee aanmaken ofzo...

Ik denk toch echt dat er nog wel iets te regelen moet zijn voor dit forum!

Zoiets bijvoorbeeld? https://www.proboards.com/ ?

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 10:22
door yunansia
Erg jammer. Dit forum heeft mij erg geholpen! Veel info kunnen vinden voor de verzorging toen ik voor het eerst een hamster had en natuurlijk een paar goede tips gekregen die nog steeds gebruikt worden. In ieder geval; bedankt! :+:

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 12:25
door Sicos
Dong,

Wat ben je er aan kwijt, ik heb eventueel wel interesse om het over te nemen. Ik ben van huis uit al IT'er (software engineer) en host al verschillende websites waar ik deze site + forum wel onder kwijt zou kunnen. Hierdoor kost het mij waarschijnlijk zo goed als heel weinig om de boel in de lucht te houden. Ik bedoel dan het overnemen van de domein naam + het complete forum. Ik wil dan het forum met de moderators gewoon laten zoals het is en de hoofdpagina moderniseren met Joomla.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 16:03
door Sylvia.
Het zou eeuwig zonde zijn als alle informatie die dit forum geeft verloren gaat! Hopelijk is het forum inderdaad door iemand over te nemen. Sicos biedt dit hierboven aan en ik meen dat Martin Braak dit een paar jaar terug ook heeft aangeboden. Dus hopelijk is hier op een of andere manier een oplossing voor te vinden!

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 17:40
door Martin Braak
Ik wil het met alle plezier overnemen. Maar misschien is het mooier om DeHamster.nl in een vereniging te gieten. En via de vereniging de website in zijn geheel te updaten. En forum in stand te houden.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 12 okt 2017, 18:37
door Dukat
@Dong
Het is nu 12 oktober. Nog een paar maanden is er de tijd om te bepalen wat er uiteindelijk echt zal gebeuren. Ik zou het mooi vinden als het forum door een ander overgenomen wordt.
Wat mij betreft mag Sicos de nieuwe beheerder worden.

Tussen nu en 1 januari kan er misschien nog wat gebeuren om het forum over te dragen inplaats van te sluiten.

Ik heb er veel van geleerd.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 13 okt 2017, 15:25
door Hamstersam
Het lijkt me heel jammer als het forum stopt. Het heeft me erg geholpen. Ik hoop ook dat er iemand is die het over wil nemen.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 13 okt 2017, 16:15
door Sicos
Ik wil het zeker overnemen eventueel in samenwerking met Martin, hoewel ik een goede techneut ben kan ik namelijk niet zo goed artikelen schrijven als Martin :-).

Het is nu nog alleen even afwachten op een reactie van Dong

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 15 okt 2017, 08:49
door Dong
Martin & Sicos, wat fijn dat jullie aanbieden om het forum over te nemen. Hier sta ik zeker voor open, ik vind het ook erg jammer als de site verdwijnt. Ik heb jullie een e-mail gestuurd om dit te bespreken.

Re: Hamsterforum stopt per 1/1/2018

Geplaatst: 15 okt 2017, 12:01
door fiekesof
Ik duim mee!