Extra regels Vraag en Aanbod

Zoek je een hamster of hamsterspulletjes? Of wil je juist wat verkopen?

Moderator: I

Gesloten
biawa

Extra regels Vraag en Aanbod

Bericht door biawa » 30 dec 2003, 11:30

In Vraag en Aanbod gelden strengere regels dan in de andere subfora. Lees deze goed door voordat je hier een onderwerp opent of een reactie plaatst in het topic van een ander!

1. Voor de mensen die reageren in een onderwerp:
Reageer alleen als je serieus interesse hebt! Waarom? Als je alleen maar meldt "Wat een leuke hamster, maar ik heb geen plek" is dat erg vervelend voor de verkoper. Die komt terug op het forum en denkt "fijn, een koper" om vervolgens alleen maar zo'n reactie te zien. Ook in de negatieve zin mag niet off-topic gereageerd worden. Ten eerste omdat dit, zoals uit ervaring is gebleken, alles behalve sfeerbevorderend werkt. Ten tweede kun je er vanuit gaan dat iemand die bijvoorbeeld een hamster te koop aanbiedt niet over één nacht ijs is gegaan. Voel je toch de onbedwingbare neiging om er iets van te zeggen, doe dat dan via een PM (privébericht), maar niet openbaar op het forum. Ook opmerkingen als "kijk in de dierenwinkel" of "zoek eens op Marktplaats" zijn niet gewenst, tenzij de onderwerpstarter specifiek om namen van winkels vraagt.

Dus: alleen reageren als je serieus interesse hebt. Reacties die hier niet aan voldoen, zijn offtopic en zullen zonder dat je daar persoonlijk bericht van krijgt, worden verwijderd door een moderator.

2. Vragen als "Waar ligt dat?":
Woonplaatsen van verkopers dien je zelf op te zoeken, daar is Vraag & Aanbod niet voor bedoeld. Kijk voor online atlassen en routeplanners op bijvoorbeeld http://www.routenet.nl of http://www.anwb.nl

Reacties met de vraag waar een plaats ligt, worden verwijderd.

3. Vragen als "Hoe kom ik daar?":
Routes naar woonplaatsen van verkopers dien je zelf op te zoeken, daar is Vraag & Aanbod niet voor bedoeld. Kijk voor mogelijkheden via het openbaar vervoer op http://www.ns.nl of http://www.9292ov.nl

Reacties met de vraag hoe je bij een bepaalde plaats komt, worden verwijderd.

4. Voor de onderwerpstarters:
- Maak een duidelijke titel: vermeld of je iets zoekt of juist verkoopt en ook wat het betreft.
- Het is handig om zoveel mogelijk informatie te geven. Dus niet een topic openen met het bericht ‘Wie heeft er een kooi voor mij?'. Maar bijvoorbeeld ook vermelden in welke omgeving je een kooi zoekt, hoe groot die kooi moet zijn, etc.
- Info over hoe je een foto kan plaatsen staat in dit onderwerp: Hoe plaats ik een foto? Je kunt testen of je foto's het doen door eerst op "voorbeeld" te drukken voordat je een onderwerp/bericht plaatst en je kunt achteraf je bericht wijzigen door rechtsboven in je bericht op de knop 'wijzig' te drukken. Lukt het plaatsen van een foto hierna nog steeds niet? Dan kun je je vraag stellen in het subforum Forumzaken.
- Let op: als je een foto wilt plaatsen, mag deze maximaal 640 bij 640 pixels groot zijn!
- Adressen van diverse webwinkels staan in de FAQ Huisvesting. Plaats ook in dat forum onderwerpen die alleen gaan over ervaringen met een specifieke webwinkel.
- Let op: het is niet toegestaan om je telefoonnummer (vast of mobiel) te vermelden in je verkooptopic. Dit is voor je eigen veiligheid, aangezien iedereen zich in principe kan aanmelden op dit forum en daardoor ook aan jouw gegevens kan komen. Als je wilt, kun je wel je e-mailadres invullen op de daarvoor bestemde plek in je profiel (via je persoonlijke 'Gebruikerspaneel'). Dit is echter niet verplicht: andere leden kunnen jou altijd bereiken door middel van een privébericht (PM) als zij iets willen vragen over jouw onderwerp of spullen. Daarna kun je altijd nog besluiten om verdere communicatie via e-mail te laten verlopen. Wij zijn als forum en moderators niet verantwoordelijk voor jouw acties buiten het forum om, maar omwille van de jongere leden die op dit forum vertoeven, proberen we wel enige preventieve maatregelen te nemen. Jullie begrip hiervoor.

5. Een aanpassing maken wanneer je iets verkocht/gevonden hebt:
Het is NIET toegestaan om meerdere topics aan te maken over dezelfde objecten of hamsters. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal hamsterspullen of hamsters uit je opvang of nestje hebt verkocht, is het dus niet de bedoeling dat je een ander onderwerp gaat aanmaken voor de overgebleven spullen of hamsters. Je dient in dit geval het eerste bericht in je topic te wijzigen en eventueel je titel. Je kunt je bericht wijzigen door rechtsboven in het bericht op de knop 'wijzig' te drukken.

6. Als je een product/hamster hebt verkocht of gevonden:
Ga niet offtopic verder in het onderwerp met berichten als 'oh dat huisje is echt mooi!', 'de hamster is hier vandaag aangekomen en hij is lief!', etc. Geef aan dat een slotje op je topic kan door:
- Een extra bericht in het onderwerp te plaatsen dat het topic op slot kan.
- Een PM te sturen naar één van de moderators dat het topic op slot kan.
- Een bericht in je topic te rapporteren en in je rapportage aan te geven dat het topic op slot kan.

7. Het omhoog halen van je eigen onderwerp:
Het is niet toegestaan om binnen 48 uur je eigen onderwerp "omhoog te halen" door zelf een reactie in je onderwerp te plaatsen. Als er niemand gereageerd heeft, kun je er in het algemeen vanuit gaan dat niemand interesse heeft. Ook extra informatie die je binnen die 48 uur kwijt wilt over hetgeen wat je aanbiedt/zoekt mag niet in een nieuwe reactie geplaatst worden; dit wordt ook opgevat als een "schopje" en zal dus worden verwijderd. Als je toch nog graag iets kwijt wil kan dit door middel van de wijzig-knop in je eerste bericht. Antwoord geven op een gestelde vraag mag uiteraard wel binnen 48 uur.

Daarnaast is het niet toegestaan om een schopje te verwijderen en vervolgens een nieuwe neer te zetten. Het is dan voor de moderators erg lastig om te 48-uursregel te kunnen controleren en handhaven. Doe je dit toch, dan zal je schop worden behandeld als een te vroege schop met alle consequenties die daarbij horen. Deze staan hieronder vermeld:

Wat gebeurt er al je toch binnen 48 uur een topic omhoog haalt?

- Eerste overtreding: bericht wordt weggehaald
- Tweede overtreding: bericht wordt weggehaald en een moderator plaatst een opmerking in de beginpost
- Derde overtreding: waarschuwings-PM
- Vierde overtreding: een week lang een slot op het betreffende topic
- Vijfde overtreding: weekban

En dan voor de echt die-hards die nog vaker de fout in gaan, volgen maatregelen die variëren afhankelijk van je forumhistorie.

8. Rapportageknop:
Zie je dat een bericht in strijd is met de regels? In de rechter-bovenhoek van dat bericht kun je op
het uitroepteken drukken. Zodra je dit doet komt er bij de moderators een rapportage binnen van dit bericht, en zullen we zo snel mogelijk actie ondernemen, indien nodig.

Het is NIET de bedoeling om er in het onderwerp zelf iets van te zeggen!

9. Tot Slot:
In het geval van onduidelijkheid wat betreft de regels of als je het niet eens bent met een slotje kun je altijd één van de moderators (I, morgantcm of Nieske) een PM sturen. I is de hoofdmoderator van Vraag en Aanbod.
Laatst gewijzigd door I op 29 aug 2012, 16:27, 14 keer totaal gewijzigd.
Reden: Geupdate en gestructureerd door Sander (IncrediBoy)Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten