Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Voor alle vragen over de gezondheid van je hamster

Moderator: I

Gebruikersavatar
syrischehamster
Berichten: 1695
Lid geworden op: 20 feb 2012, 12:58
Hamsters: Louis en Gavi
Leeftijd: 26

Re: Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Bericht door syrischehamster » 25 jan 2017, 15:18

Misschien een beetje offtopic, maar waarom wil jij eerst gasnarcose sylvia?
Hier zijn ook alle hamsters ingeslapen met 2 injecties, de eerste om te slapen inderdaad. Ik weet dat gasnarcose veiliger is bij knaagdieren (maja aangezien er daarna een tweede prik komt maak ik me daar nooit zo heel druk om) en de prik is wat pijnlijk. Dat laatste is wel een nadeel natuurlijk maar geen van mijn dieren (honden/konijnen/hamsters) hebben eigenlijk echt extreem gereageerd op deze prik.
Het fijne daarvan vind ik dat je ze daarna lekker bij je kunt nemen en ze in je armen in slaap vallen. Met een gasnarcose zit je toch meer aan dat apparaat vast natuurlijk.


Groetjes van Lotte en hamsters Louis-Bernard en Gavi!

Abeltje, Boreas, Epke, Dushi, Guusje, Flepke, Frits, Bob slaap maar zacht!

Gebruikersavatar
Sylvia.
Berichten: 4189
Lid geworden op: 08 aug 2011, 20:43
Hamsters: Kody

Re: Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Bericht door Sylvia. » 25 jan 2017, 15:37

De dierenarts waar ik met mijn eerste rusje naar toeging, daar ben ik nooit meer naar toegegaan. Wellicht wist hij niet hoe op dit gebied om te gaan met een klein dier. Het deed mijn rusje duidelijk heel erg pijn die prik in haar buik en het duurde echt absurd lang eer ze overleed. Dus dat was voor mij heel moeilijk om aan te zien hoe ze alsnog een hele doodstrijd had.

Daarna ben ik met mijn rusjes naar een andere dierenarts gegaan en die werkt alleen met een inslaap-prik en heeft geen slaap-prik. Geen idee waarom niet. Ik hoor vaker dat veel dierenartsten daar niet mee werken bij kleine dieren. Mijn rusjes Remy en Bubba (het waren twee broers en ze kwamen allebei uit de lijn met de erfelijke tandproblemen) waren al een aantal keer onder gasnarcose geweest ivm het slijpen van de tandjes, vandaar dat ik toen heb gevraagd of ze dan eerst in slaap gebracht konden worden met gasnarcose, alvorens de inslaap-prik te krijgen.

Met mijn Timmy (met de tumor tussen de ondertandjes) ben ik naar een specialistisch dierenarts geweest. Die had Timmy al onder gasnarcose gebracht om de tandjes te slijpen (de tumor duwde zijn ondertanden uiteen en stonden inmiddels ver aan weerskanten van de boventandjes, dus de tandjes konden niet meer slijten). Echter, bleek die tumor ineens zo enorm gegroeid dat ik ter plekke in overleg met hem toen heb besloten om Timmy in te laten slapen. Hij heeft toen inderdaad eerst een slaap-prik gegeven, zodat ik ruim de tijd had om van een slapende Timmy afscheid te nemen (met de gasnarcose alleen had hij natuurlijk weer snel bijgekomen). Ook heb ik toen samen met de specialist nog Timmy's mondje bestudeerd en er foto's van gemaakt, zodat ik het ook aan de fokker kon laten zien. Daarna heeft hij de definitieve prik gekregen.

Dus ja, als een dierenarts met een slaap-prik zou willen werken, dan zou ik daar ook tevreden mee zijn. Maar, omdat mijn dierenarts daar niet mee werkt, heb ik met Remy en Bubba dus om een gasnarcose als inslaapmiddel gevraagd.

De specialist waar ik met Timmy was zei me overigens dat hij het absoluut not-done vindt om (zelfs) een hamster met een enkele prik te laten inslapen. En het is iets wat ik zelf gewoon absoluut nooit meer wil. Maar goed, ik oordeel verder niet over anderen die daar geen moeite mee hebben hoor. Het gaf mij echter heel veel steun, de wetenschap dat ik in elk geval voor een heel vredig overlijden van Timmy had kunnen zorgen. Het was allemaal al triest genoeg, wat er allemaal in het mondje van het arme beestje gaande was. Eigenlijk net zoiets als dus bij Bubbles gaande is. Althans, het klinkt een beetje hetzelfde.
Laatst gewijzigd door Sylvia. op 25 jan 2017, 15:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Fok met liefde en verstand
Rust zacht, mijn liefste Gijsje, Basje, Bubba, Remy, Timmy, Russell, Finn en Sahbi

Gebruikersavatar
syrischehamster
Berichten: 1695
Lid geworden op: 20 feb 2012, 12:58
Hamsters: Louis en Gavi
Leeftijd: 26

Re: Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Bericht door syrischehamster » 25 jan 2017, 15:41

Ah duidelijk! Dankjewel voor de uitleg!
Zonder slaapprik/gasnarcose een dier laten inslapen vind ik ook echt not done. Ik wist eerlijk gezegd ook niet dat dat nog gedaan werd :-|
Bij ons is het eigenlijk altijd vanzelfsprekend geweest om het dier eerst onder narcose te brengen voor dat de definitieve prik erin komt.
Gelukkig maar, lijkt me heel erg naar om mee te maken anders! :(
Groetjes van Lotte en hamsters Louis-Bernard en Gavi!

Abeltje, Boreas, Epke, Dushi, Guusje, Flepke, Frits, Bob slaap maar zacht!

Snowy97
Berichten: 57
Lid geworden op: 30 dec 2015, 23:17
Hamsters: Bubbles
Locatie: Zeeland
Leeftijd: 22

Re: Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Bericht door Snowy97 » 24 feb 2017, 16:50

Ik heb Bubbles vanmiddag laten inslapen. Gisteren zag ik haar niet meer. En toen het tijd was voor haar pijnstillers stribbelde ze niet eens meer tegen... Dus afspraak gemaakt bij dierenarts. Hij zei weer dat ze d'r wel konden helpen, maar als ik het wou zouden ze haar inslapen. Ik heb het toch maar gedaan. Eerst gasnarcose. Dit duurde wel erg lang, uiteindelijk sliep ze half toen we besloten haar nog een anesthesie prik te geven. Een daarna de dodelijke natuurlijk. Het valt me erg zwaar. Bedankt voor al het advies etc!
Bubbles, she is the joy and laughter *10/15 † 24/02/17 .

Gebruikersavatar
Haags Hopje
Berichten: 9846
Lid geworden op: 04 dec 2005, 19:55
Locatie: Nieuwerkerk aan den IJssel
Leeftijd: 39

Re: Kaal, vies buikje + jeuken, veel gezondheidsproblemen

Bericht door Haags Hopje » 25 feb 2017, 13:12

sterkte :(
gr. Chantal
Hamsters: Tyla, Vixen, Jingle, Carol, Smurf, Catootje.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten