Pagina 1 van 1

Mijn hamsters leven niet langer dan een jaar.

Geplaatst: 04 mar 2019, 19:39
door Cinnamon
Hallo mensen,

Gisteren is mijn hamster Cinnamon overleden, compleet onverwacht. Ik heb niets aan mijn kleine beestje kunnen opmerken, en plots was hij dood. Hij was iets ouder dan een jaar. Nu heb ik al drie hamsters voor Cinnamon gehad en allemaal zijn ze overleden toen ze net een jaar waren, zonder duidelijke oorzaak.
Nu weet ik dat hamsters niet erg lang leven. Maar wel langer dan een jaar toch?
Ik heb Cinnamon de beste verzorging geven (denk/hoop ik)
Cinnamon's hok bestaat uit twee kooien die ieder 35 cm breed zijn, 50 cm lang zijn, en 40 cm hoog zijn. Ik heb er voor gezorgd dat hij regelmatig genoeg te eten kreeg en iedere dag schoon water. Ook verschoonde ik zijn nest en hok met regelmaat.
Voor de rest van de hamsters geld hetzelfde. En toch zijn ze allemaal niet veel ouder geworden dan een jaar. Kan het dan toch aan mij liggen?
Heeft iemand tips of een verklaring?

Re: Mijn hamsters leven niet langer dan een jaar.

Geplaatst: 06 mar 2019, 10:38
door xAnnick
Allereerst wat ontzettend rot dat je je hamstertjes zo snel al bent verloren :-(

Zo te horen heb je alles gedaan om je hamsters goed te verzorgen en ik lees niets wat de oorzaak van het vroege overlijden zou kunnen zijn. Dus ik zou zeggen, wellicht gewoon brute pech :-(
Maar misschien heeft iemand anders nog aanvullingen.

Re: Mijn hamsters leven niet langer dan een jaar.

Geplaatst: 06 mar 2019, 12:58
door Dukat
Het kan zijn dat sommige hamsters uit dierenwinkels of van een amateurfokker of een oepsnestje geen gezonde lijnen heeft. Misschien dat je meer geluk hebt als je een hamster aanschaft bij een fokker die let op dat diens hamsters van gezonde lijnen zijn en langer leven.