Pagina 1 van 1

Gewond

Geplaatst: 16 apr 2019, 22:37
door Vlek
Bij het verschonen van zijn hok, had ik hem in een omheining van gaas gezet.. Zo eentje ook voor cavia en konijnen... Dit was voor het eerst voor vlekkie.. Heb hem nog maar 3 weken.. Opeens schoot hij weg en overal bloed bij zijn snuit... Hij is inmiddels iets kalmer maar zie nu dat zijn oog dicht zit... Denk dat hij is blijven haken of zo...

Re: Gewond

Geplaatst: 16 apr 2019, 22:39
door Vlek
Afbeelding

Afbeelding

Re: Gewond

Geplaatst: 17 apr 2019, 06:35
door Sicos
Je kan het beste even zijn/haar snuitje even schoon maken met wat lauw water en dan kijken of ze ergens een wondje heeft. En ook hier geldt bij twijfel even langs de dierenarts gaan.

Re: Gewond

Geplaatst: 17 apr 2019, 07:47
door Vlek
Hij heeft een sneetje onder zijn neusje...en zijn oog zit dicht,heeft ook nog niet veel gegeten...Hij is wel wat rustiger,ik kijk het vandaag even aan,aangezien hij nu ligt te slapen!
Schrik zat er goed in gisteren!

Re: Gewond

Geplaatst: 17 apr 2019, 08:51
door Sylvia.
Een hamster moet regelmatig eten anders komen de darmen stil te liggen en dat is fataal! Als hij niet zeer spoedig eet, zou ik naar de dierenarts gaan.

Ik vraag me af of je sowieso niet beter een pijnstiller/onstekingsremmer geeft. Een neus is zeer gevoelig en wie weet hoe pijnlijk het is en hoeveel stress het geeft. Wellicht is ook een wondzalf nodig.

Ook kan een dierenarts het oogje even bekijken of er beschadigingen zijn ontstaan.

Ik zou toch even heel voorzichtig omgaan met zoiets als dit bij zo'n jong diertje.