Pagina 1 van 1

Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 12:45
door dionnexlucky
Hallo,
Mijn hamster doet sinds gisteren heel raar. Het is nu natuurlijk best warm maar mijn hamster staat in de koelste kamer in het huis. Gisteren avond lag ze ineens op dr rug te slapen. Werd bijna niet wakker als ik geluid maakte (waarvan ze wel altijd wakker wordt). Uiteindelijk zachtjes omgeduwd zodat ze weer recht lag, werd ze wel beetje wakker door. Na paar minuutjes liep ze wel weer door het hok. Voordat ik naar bed ging weer even gekeken, lag ze weer zo raar. Ze ligt ook niet in haar holletje waar ze altijd slaapt. Heb extra bakjes water neergezet, heeft ze wel 2 slokjes van gedronken maar verder niet naar omgekeken. Vanochtend gelijk weer gekeken, lag ze weer helemaal plat in een hoekje. Geprobeerd haar wakker te maken (om te kijken of ze natuurlijk niet overleden is en nog wel beweegt.) toen ik haar weer zachtjes recht duwde maakte ze hele rare stijve bewegingen, werd wel weer wakker en liep weer sufjes rond. Heb wel gezien dat ze vannacht wel actief is geweest want ze had haar rieten huisje weer eens gesloopt. Ze was weer een beetje wakker, heb haar een paar aardbeidjes gegeven. Heeft ze een paar happen van op maar was denk ik toch niet lekker genoeg. Ze heeft geloof ik wel een paar dingetjes gegeten uit haar voerbakje. Ze is nu weer eventjes wakker en zichzelf aan het wassen. Ook net een pinda gegeven, heeft ze even mee zitten knagen. Maar ligt nu weer plat in een hoekje. Weet ook niet precies hoe oud ze is maar heb haar nu iets meer dan 7 maanden. (Goudhamster)
Weten jullie wat dit kan zijn? (Haha ja ze heeft het glas in haar hokje op de foto vies gemaakt)
Oja en het ruikt ook iets anders dan normaal in haar hok
Afbeelding

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 12:53
door dionnexlucky
Update: loopt nu weer wat rond en heeft net in een hoekje zitten plassen. Op een plek waar geen zaagsel lag😔😂gaat nu nu weer haar aardbei verder opeten. Gaat zo denk weer in een hoekje liggen

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 12:56
door fred de hamster
Bij mij slapen de hamsters nu ook op de raarste plaatsen, het is gewoon erg warm.
Ik zou haar lekker met rust laten ;)

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 13:19
door Sicos
Je zou een flesje water in je vriezer kunnen leggen en deze nadat het is bevroren in de kooi leggen. Doe er wel een "oude" handdoek omheen voordat je het in de kooi doet.

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 13:40
door dionnexlucky
Heb een koud washandje gegeven maar ze moet er allemaal niks van hebben. Moet ik het blijven proberen haar koel te houden of gewoon haar eigen ding laten doen?

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 15:30
door dionnexlucky
Afbeelding

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 15:35
door dionnexlucky
ze wordt nu ook bijna niet wakker. En als ze wakker is gaat ze gelijk weer zo liggen... kan dit echt door de warmte? Ik weet niet wat ik moet doen

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 26 jul 2019, 16:11
door dionnexlucky
Gelukkig speelt ze nu even met de koude washand😅
Afbeelding

Re: Gaat mijn hamster dood?

Geplaatst: 30 jul 2019, 01:51
door Romy S
Het is erg warm he, dus ze zijn echt niet aktief. Die van mij slapen nu ook erg veel en liggen ook op diverse plaatsen in hun kooi, eten en drinken af en toe iets en gaan weer liggen. Ze zijn blij met de verkoelingen die je ze geeft.Geef hem maar komkommer en wat witlof, daar zit veel vocht in en vinden ze lekker. Wel in de gaten houden met die warmte ,en niet te veel mee doen, vinden ze nu echt niet prettig.