Pagina 1 van 1

Rusje: Lichamelijk, psychologisch of neurologisch probleem?

Geplaatst: 30 aug 2019, 00:16
door Nutterts
Hallo :zwaai: , ik heb een super lieve Rus, Snowy, van bijna een jaar oud. Grijs maar vrijwel straal wit in de winter. Lief tam engeltje. Alleen heeft ze wat rare klachten die ik niet kan plaatsen.

Al weer aardige tijd geleden had ze een gezwel aan haar oor. Daar heeft ze antibiotica voor gehad en is bijna weg. Maar een bepaald gedrag wat ze toen had, heeft ze nog steeds. Het is niet constant wat het moeilijk maakt het op camera te krijgen. Lijkt vooral op te treden als de situatie wat spannender wordt.

Wat ze doet is, bij voorbeeld op mijn hand, met de pootjes stijf maar trillerig voor haar snuitje, beetje alsof ze aan het eten is zonder dat ze iets vast heeft. Ze lijkt bijna achterover te vallen maar net niet. Dat duurt heel even terwijl ik rustig streel en zachtjes met d'r praat. Dan laat ze zich helemaal plat liggen en lijkt even van de wereld. Nog even later lijkt het alsof ze wakker schrikt. Daarna is ze heel erg moe en komt ze zelfs voor eten haar holletje niet uit. Ze snuffelt er hooguit even aan.

Ik dacht eerst er aan dat ze nog steeds pijn had. Dus weer naar de dierenarts geweest die verder niks afwijkend voelde en heeft ze een pijnstiller gekregen om te kijken of dat verschil uit maakt. Maar op dag twee van vijf lijkt dat niet het geval. Het is lastig het op camera te krijgen maar dat ga ik sowieso even doen voordat ik haar weer mee neem naar de DA.

Maar komt dit iemand bekend voor?

Re: Rusje: Lichamelijk, psychologisch of neurologisch probleem?

Geplaatst: 30 aug 2019, 10:09
door Sylvia.
Had Snowy een gezwel AAN haar oor of IN haar oor. Kun je er een foto van laten zien?
En ze had dus een bijkomende bacteriele infektie? Of heeft ze uit voorzorg AB gehad?

Het beeld wat je beschrijft past helemaal in aanvallen van Epilepsie. Als een infektie in het oor, de hersenen weet de bereiken, kan een bijkomend restverschijnsel Epilepsie zijn. Dit gaat ook niet meer weg, want het is een restverschijnsel, dus schade die is overgebleven na de oorinfektie.

Snap je wat ik bedoel? Dus, ook als de oorontsteking is behandeld, kan blijvende Epilepsie optreden. Ik raad je wel aan niet te stoppen voordat zeker is dat het oor afdoende voor de infektie is behandeld. Ik zou dit even met de dierenarts overleggen.