Dierenartsen

Voor alle vragen over de gezondheid van je hamster

Moderator: I

Gebruikersavatar
Puzemuze
Berichten: 10313
Lid geworden op: 26 aug 2006, 21:04
Locatie: Utrecht
Leeftijd: 33

Dierenartsen

Bericht door Puzemuze » 10 mei 2009, 01:29

Omdat het soms toch lastig blijkt te zijn om een goede dierenarts voor je hamster te vinden, hebben we hier een lijst met door forummers 'goedgekeurde' praktijken. Volledigheid wordt niet gegarandeerd, en nieuwe tips zijn altijd welkom! Noem dan wel:
- de plaats en provincie
- eventueel een link naar de website van de praktijk
- de naam van de praktijk
- eventueel de naam van een specifieke dierenarts
- eventueel een kleine review of op- en aanmerkingen


Zodra de lijst is bijgewerkt zullen de reacties worden verwijderd.


Nederland

Provincie Drenthe

Assen:
Dierenkliniek Borgstee
review: "Is een hele goede voor zeer lage prijzen! Prikjes oid kosten amper 3 a 4 euro! Laatst moest ik 2 prikken en zalf was 11 euro kwijt..."

Peize:
Dierenarts Harders & Urbanik
review: "Erg goed en goedkoop. Weekend consult gehad; moest 2 prikken, 3 soorten medicijnen en was voor beide hamsters maar 20 euro kwijt"
"Zeer slechte ervaring mee gehad. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om op zaterdag pas om half 6 te bellen 'omdat ik overdag geen tijd zou hebben' De toon werd ook al gezet, doordat hij zei, dat het 30 euro kostte en dat was al 15 euro goedkoper dan normaal (de manier waarop dat gezegd werd ) Kortom: hij had geen zin om mij te helpen op zaterdagavond. Helaas..."


Provincie Flevoland

Lelystad:
Dierenartsenpraktijk De Kempenaar, dierenarts Deborah Heemskerk
review: "Goede ervaring met konijnen, cavia's en hamsters."
"Bij die dierenarts werkt mn moeder ook! Echt een goede dierenarts hoor! Ze hebben vrijwel met alle dieren goede ervaringen! Het leuke is dat ze ook veel met hamsters doen! en niet zo makkelijk zijn van 'nee, we sturen je wel door het is te veel werk voor zo'n klein beestje'.''


Emmeloord:
Dierenartsenpraktijk Nieuweland
review: "Dierenarts Gerrit Pagters is heel zorgzaam met (kleine) knagers. Zijn kennis van kleine knagers is nog beperkt, maar staat wel open voor jouw kennis, en wil zich er wel in verdiepen. Daarnaast weet hij ze goed te hanteren en is hij heel duidelijk en vriendelijk naar de klant toe. Ik zou ook graag dierenartse Jantina aan willen raden naast Gerrit. Mijn ervaring is dat Jantina de dierenartse is met interesse in kleinere huisdieren."

Provincie Friesland

Bolsward:
D.A.P. Swierstra, Froukje Swierstra
review: "Dit is haar eigen praktijk (haar man heeft een praktijk aan huis voor veedieren; paarden, koeien etc) ze heeft wel hulp van andere; Bettina Fischer en natuurlijk de assistentes: Froukje de Boer-Vos & Annebeth de Jong-v/d Kuur. Maar toch is Froukje zelf aan te raden.
Ze kan ook erg veel informatie geven over het aanschaffen van een huisdier en nog meer."


Heerenveen:
Dierenkliniek Bornego
review: "Wij zitten al jaren bij dierenarts Vellinga en het bevalt ons super."

Lemmer:
Dierenartsenpraktijk Lemsterland
review: Dezelfde dierenarts als in Emmeloord. "Dierenarts Gerrit Pagters is heel zorgzaam met (kleine) knagers. Zijn kennis van kleine knagers is nog beperkt, maar staat wel open voor jouw kennis, en wil zich er wel in verdiepen. Daarnaast weet hij ze goed te hanteren en is hij heel duidelijk en vriendelijk naar de klant toe. Ik zou ook graag dierenartse Jantina aan willen raden naast Gerrit. Mijn ervaring is dat Jantina de dierenartse is met interesse in kleinere huisdieren."


Provincie Gelderland

Duiven:
Dierenartspraktijk Care4Animals
review: "Care 4 animals uit Duiven is heel klantvriendelijk en zijn erg zorgzaam."
"Care4Animals uit Duiven zit ook in Arnhem, dwz. Karin gaat na hun spreekuur in Duiven hup de auto in naar Arnhem ;-). Voor de geïnteresseerden..."
"Dierenarts Ellen werkt hier ook. Ze heeft veel kennis van kleine huisdieren en gaat goed met diertjes om. Ook als er een dier moet blijven voor een operatie of behandeling oid, dan worden ze geweldig goed verzorgd. Echt, mijn complimenten!"


Nijkerk:
Dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek
Heeft ook locaties in Hoevelaken (Gelderland), Hooglanderveen (Utrecht) en Bunschoten (Utrecht).

Voorthuizen:
Dierenartsenpraktijk V.U.G.
review: "Ik had Sol, maar ze zijn allemaal goed heb ik gehoord. De ene heet zelfs Hamster van zijn achternaam, dus dat komt wel goed! :lol: Ze weten waar ze mee bezig zijn en ze zijn ook vrij goedkoop. Verder wordt alles goed geregeld en ze hebben zelfs nog een keer gebeld of alles goed was gegaan na een paar dagen."

Zetten:
Dierenkliniek De Lingehoeve, ook andere vestigingen
review: "Erg geïnteresseerd in de hamster, zelfs afkomst, karakter etc. Gaat goed en rustig met het diertje om, en neemt er de tijd voor en stelt alle mogelijkheden voor, en overweegt rustig de voor- en nadelen, ook bij bijvoorbeeld bepaalde ingrepen/operaties, waar ik dus voor kwam. Belde na een paar dagen op om te vragen hoe het was met de hamster, erg attent."


Provincie Limburg

Elsoo:
Dierenkliniek Maaskant
review: "Krista Caers is echt heel erg gespecialiseerd in cavia's en hun satijnenziekte. Cavia's en hamsters zijn niet hetzelfde maar ze is wel gewend om veel met knagers om te gaan. Ook opereren, geen probleem want dat gebeurd er heel vaak met knagers (en dus gasnarcose). Ze is een dierenarts met veel kennis en die je ook echt alles uitlegt, tot in detail als je wil. Neemt ook de tijd voor je (maar ik moet zeggen dat mijn ervaring is dat Belgische dierenarts dat altijd doen)."

Kerkrade (Eygelshoven):
Dierenartspraktijk Eygelshoven, dierenarts Mariska Jansen
review: "Een pas geopende praktijk, leuke rustige vrouw, neemt alle tijd voor onze dwerghamster en ook prijs is te doen. Prettige sfeer, ze maakt echt tijd voor ieder dier vrij, maakt niet uit hoe klein of hoe groot
Ik betaalde 5 EUR voor nageltjes knippen/afvijlen met uitleg hoe en wat.
En toen onze Syrische hamster op leeftijd was (2jaar en 3weken) kregen wij de keus of wij hem wel/niet wilden laten inslapen, heel duidelijke uitleg van haar hoe e.e.a. dan in zijn werk zou zijn. Uiteindelijk na overleg met haar toch besloten om Appie gewoon thuis te laten en afwachten op een natuurlijke dood. Wat een gerustelling dat zij er is."


Maastricht:
Dierenkliniek Kusters (De Beente 28, vlakbij het winkelcentrum in wijk 29, Heugem), dierenarts Wendy Vansanten
review: "Ben er pas een keer geweest om drie hamsters te laten nakijken voor vertrek naar nieuw baasje. Zeer vriendelijk en rustig met de beestjes en ze vinden niks belachelijk. Een dikke pluim! Ik was 20 euro kwijt voor drie hamsters na laten kijken, dan vond ik eigenlijk wel meevallen."
"Daar heb ik stage gelopen. En die dierenarts ken ik wel ja. De vrouwelijke (Belgische) dierenartsen zijn heel goed. En heel vriendelijk.
Wel een praktijk die duur is. Echt duur. Ik zou er nooit mijn dieren laten enten, want je bent een fortuin kwijt. Ook voor consult. Alles is daar heel duur."


Dierenpraktijk Paping
review: "Ze hebben bijna iedere dag een spreekuur(meestal kan je heel snel terecht) en het is geen probleem om even langs te komen. Ben tot nu goed geholpen en heb eigenlijk niet veel klachten er over. Ervaring qua knaagdieren kan ik niet beoordelen. 10 euro zijn de kosten."

Venray:
Dierenartspraktijk De Oude Melkfabriek
review: "Het begon met onze hond die bij andere dierenartsen niet serieus genomen werd, maar hier wel. Ze ontdekte kanker bij hem en hij was helaas te ver heen om te helpen. We kregen zelfs ene kaartje thuis gestuurd met innige deelneming voor ons verlies. Nu heb ik mijn hamster. Ze nemen je heel serieus en vinden het niet dom als je met zo'n kruimel komt. Aardige mensen en je kunt altijd dezelfde dag en anders de volgende dag meteen terecht."


Provincie Noord-Brabant

Best:
Dierenarts Verstappen
review: "Geweldige man. Niet altijd even voorzichtig, echt gewend aan aanpakken. Nou, als je heel voorzichtig bent met een hamster die pijn heeft is 'ie toch meteen weg, dus dat is alleen maar goed. Ook met cavia's en andere knagers is hij echt top. Hij is goedkoop, vriendelijk en is ook geneigd om naar het baasje te luisteren. Drie keer per dag spreekuur (10:30, 13:30 en 18:30) en tussendoor ook consulten."

Den Bosch:
Dierenkliniek maaspoort
review: "Op zich zijn alle dierenartsen goed, maar ik geloof dat Rob van den Elzen echt met de knagers is. Caspar is ook goed."

Eindhoven:
DierenDokters Eindhoven Kalmoesplein; Dr. Merel Janssen (maar ook ervaringen met de andere dierenartsen)
review: "Erg vriendelijke mensen, kunt vaak snel terecht en zijn gelukkig door de weeks tot 7 uur 's avonds open, zodat ik kans heb om ook na werktijd nog met een diertje langs te gaan. Nemen de tijd, en hoewel het geen echte knaagdieren-experts zijn weten ze zeker goed hoe ze er mee om moeten gaan (qua vasthouden etc). Hebben een speciale inslaapkamer, waar alle tijd voor je genomen wordt. Geven goede voorlichting en bieden check-ups aan."

Heesbeen:
Dierenkliniek Heusden & Altena
review: "Karin Salomons heeft veel ervaring met ratten. Verder niet echt specifieke dierenartsen speciaal voor hamsters. Fijne, professionele en moderne kliniek. De kliniek heeft ook locaties in Vlijmen (Noord-Brabant) en Woudrichem (Noord-Brabant).

Steenbergen:
Dierenartsenpraktijk Steenbergen
review: "Deze praktijk heeft vestigingen is o.a. Halsteren, Dinteloord, Fijnaart, en Willemstad.
De dierenartsen zijn altijd te bereiken, of het nu zondag of een feestdag is, ze helpen altijd.
Er zijn 6 dierenartsen bij de praktijk aangesloten, en met de kennis van hen allemaal kunnen ze elk dier van muis tot paard behandelen.
Al zolang ik me kan herinneren komen wij met al onze dieren (hond, katten, cavia's, hamster, kippen) bij deze praktijk.
Lieve mensen, die zich tot het uiterste inzetten voor de beestjes."Provincie Noord-Holland

Amstelveen:
DAP Mentink
review: "Ik heb met deze praktijk hele goede ervaringen met de ratten. Ze zijn ook niet te beroerd om wat aan te nemen en wat bij te leren."

Amsterdam:
Dierenkliniek Centrum-Oost
review: "Ik had te maken met Rob van Zon. Nageltjes knippen is wel duur (€15,60), maar hij nam er de tijd voor en was erg geïntresseerd in de hamster."

Dierenkliniek de Wetering
review: "Ik ben er nog niet geweest, maar volgens mij is het wel een goede dierenkliniek. Hij zit bij mij aan de overkant."

Dierenkliniek Europaplein
review: "Ik ging toen ik nog ruim in het geld was met de bijzondere gevallen altijd naar de knaagdierspecialist in Amsterdam. Daar doen ze echt veel met knaagdieren zoals oa. bloedonderzoeken, rontgenonderzoek. Als je zegt dat je met een knaagdier komt wordt je bij de specifieke arts ingedeeld."

Dierenkliniek Overtoom
review: "Erg prettige dierenarts. Je merkt dat ze het niet voor het geld doet, maar voor haar liefde voor dieren. Ze neemt de tijd om alles uit te leggen en je te betrekken in een eventueel plan voor behandeling."

Haarlem:
Dierkliniek Haarlem Oost, Peter Leyfeldt
review: "Peter is een arts zoals je die graag ziet, hij neemt de moeite zich te verdiepen in "bijzondere" dieren zoals konijnen en hamsters voor veel artsen nog zijn. Maar ook met reptielen en amfibiën is hij bekend. Hij neemt altijd de tijd voor je en is heel eerlijk, niet ruw met dieren maar hij is zeker geen poppetje dat met een dier loopt te tutten. Plannen is niet een van zijn grootste kwaliteiten dus je moet vaak wel wat langer wachten, dat heeft er ook mee te maken dat het een erg drukke praktijk is die midden in een volkswijk zit. Zijn tarieven zijn laag tot gemiddeld."

Heemskerk:
Dierenkliniek Centro
review: "Ik was hier van de week voor de eerste keer omdat mijn hamster Rhino een ontstoken oogje had. Ik kon de dag dat ik belde gelijk terecht en ondanks dat ik nog niet geregistreerd was was dit geen enkel probleem. De dierenarts was zeer deskundig en liet me zien hoe ik mijn hamster zijn oogdruppels toe kon dienen zonder dat het beestje teveel stress zou hebben of dat ik gebeten zou worden. Je kan bij deze dierenkliniek dus prima terecht met je hamster."

Hoorn:
Dierenkliniek Risdam
review: "Dierenarts: Beatrijs Webers en Jacques Baas
Allereerst is deze dierenarts vrij duur alleen al het consult is 30 euro, voor elke andere hamster die je mee neemt betaal je ook nog een tarief van 17 euro per dier. Dierenartsen zijn wel kundig maar ik heb niet het idee dat ze super veel verstand hebben van het ras, zo werd mij door Beatrijs gevraagd of m'n syrtje samen woonde met een vrouwtje. Voor spoed en niet al te ingewikkelde dingen zijn ze voldoende."


Krommenie:
Dierenartspraktijk Krommenie, alledrie de dierenartsen
Nog geen review.

Oosterblokker:
Dierenkliniek de Zuiderdracht
review: "Ik ga met mijn hamsters als ze wat hebben naar Dierenkliniek de Zuiderdracht. Ik kom daar trouwens met alle dieren die ik heb en ook de DA (dierenambulance) waar ik bij zit komt daar vaak."

Purmerend:
Dierenkliniek Waterland
review: "Dierenarts: Arend Schuur
Het punt waar ik gelijk pluspunten voor geef is dat ze 8 euro voor een concult rekenen. De behandelingen die ze geven brengen ze dan vaak niet eens in rekening. Consult, injectie en een uitgebreide urine test koste mij 11 euro! Inslapen koste zelfs maar 5 euro! Werd ook erg vriendelijk en rustig gedaan, had de tijd om hem bij mij te nemen en alle mensen gingen eventjes verder met andere dingen en gunde mij het momentje, ondanks de drukte in de wachtkamer. Zelf woon ik in Hoorn maar ik vind het de reis helemaal waard!"


Velserbroek:
Dier Medisch Centrum Kennemerland
review: "Erg profesioneel, heel netjes, bijna steriel, er zijn diverse artsen met verschillende specialismen, je wordt verwezen naar een arts die verstand heeft van jouw patiëntje, das erg prettig"


Provincie Overijssel

Enschede:
Dierenkliniek Enschede
review: "Alle artsen zijn bekwaam daar, maar Ilse Schreuter is diegene met de specialisatie van bijzondere dieren. Ze zijn erg lief en meegaand. Je kan er altijd terecht, en ze doen er alles aan om jou en je diertje te helpen."

Hardenberg:
Dierenkliniek Hardenberg
review: "Dierenarts C Poot voor kleine huisdieren runt haar eigen praktijk en heeft geen hulp voor zover ik weet. Hier betaal ik niets voor het laten nakijken van mijn dieren. Inslapen kost soms niets, afhankelijk van de situatie. Söllwy was destijds een sneu geval met een enorme tumor, daar heb ik geen rekening van gekregen. Hrünta heeft ook medicijnen en dergelijke gehad, dat kostte toen 15 euro (2x 'consult', antibiotica, zalf en inslapen). En ik ben heel tevreden over mijn dierenartse. Ze is goedkoop, voorzichtig met kleine diertjes, maar wel heel consequent en zonder veel woorden of omhaal. Komt ook niet even gezellig een praatje maken maar doet wat er gedaan moet worden en gaat met een 'tot ziens maar weer' weer aan haar werk, maar ze is wel goed."

Zwolle:
Dierenkliniek Schellerlanden
review: "Vooral Carla Baltussen is erg goed met knaagdieren, vind ik dan. Ze staan ook open voor suggesties of dingen die je bijvoorbeeld zelf al opgezocht hebt. Ze zijn heel goed met het emotionele aspect van het vak. Ze hebben echt hun ontzettende best gedaan om mijn cavia te redden, maar toen hij moest worden ingeslapen (nota bene bij een andere praktijk, die van wacht was) kreeg ik heel lief een kaartje thuisgestuurd."

Dierenkliniek De 5 Olifanten
Nog geen review.

Provincie Utrecht

Amersfoort:
Dierenartsenpraktijk Zielhorst
review: "Ik werd er met wodka altijd erg netjes geholpen. Ze zijn erg begaan met je en toen ik wodka liep inslapen kreeg ik de dag erna een sterktekaartje in de bus! Erg netjes dus."

Driebergen:
Dierenpraktijk Hoofdstraat
review: "Dierenarts Frank Verstappen behandelt ook exotische en bijzondere dieren."

Utrecht:
Dierenkliniek Rijnlaan (Rivierenwijk)
review: "Weet ook veel van knaagdieren."

Zeist:
Dierenkliniek Dijkshoorn
review: "Zijn enorm begaan met de dieren, ook open spreekuur op zaterdag. En 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Ideaal! Vaak wordt er niks gerekend als je bv alleen nageltjes laat knippen."
"Hij heeft open spreekuur, ook op zaterdag. De praktijk is telefonisch bereikbaar voor spoed, ook in het weekend. Je krijgt geen bandje waarin je wordt verwezen naar een onbekende DA en adres. Vind ik erg prettig als je ongerust bent. Kan blind naar DA rijden; geeft een fijn gevoel."Provincie Zeeland

Middelburg:
Dierenkliniek Hoogveld-Meesters
review: "Vooral Guusje Hoogveld gaat altijd erg netjes om met knaagdieren. Hoewel de assistentes soms wat bits overkomen zijn de dierenartsen erg betrokken. Toen ik er een hamster had laten inslapen kreeg ik zelfs een aardig kaartje thuis."


Provincie Zuid-Holland

Delft:
Dierenkliniek Delft Centrum
review: "Ik vond deze dierenarts super fijn, hij kroelde met Serena, pakte haar niet bij haar nekvel, en behandelde haar goed, en doordat zij zo behandeld is kom ik ook steeds terug, want een hamstervriendelijke dierenarts vinden is moeilijk. Overigens heb ik zijn naam niet, maar als je bij de receptie vraagt om een arts die veel van hamsters weet, krijg je hem sowieso. Is wel een redelijk dure dierenarts. Toen ik met bloedmijt daar kwam, kreeg ik geen consult want hij vond dat belachelijk omdat ik zelf de diagnose al kon stellen, en kreeg ik gewoon shampoo mee, en na 2x wassen, was het in no time weg."

Den Haag:
Dierenkliniek Wateringse Veld
review: "Dit is de enige DA waar ik met mijn knaagdieren heen ga en er ook goed vertrouwen in heb dat ze weet hoe je met kleine knagers omgaat.
Natascha is geduldig en neemt alle tijd voor jou en je diertje, geeft veel info en advies en geen vraag is te gek. Duidelijk een DA die met je meeleeft en begaan is met elk dier. Ik ga er ook altijd met mijn honden heen."


Leiden:
Dierenkliniek Moens
review: "Gevestigd in het centrum van Leiden ligt deze particuliere dierenkliniek. Ik kom met mijn hamsters en (voorheen) ratten al sinds 1998 bij dierenarts Moens. Mijn ervaringen en de ervaringen met zijn collega's in de kliniek zijn altijd zeer prettig geweest. Ze zijn altijd heel geduldig en proberen echt samen met het baasje tot de meest geschikte behandeling te komen. In geval van (echte) nood zijn maken ze altijd tijd voor je tussen de spreekuren door. Ook geven ze altijd goed advies en zijn ze voor mijn gevoel beter bekend met hamsters en andere kleine knaagdieren dan de meeste huisdierenpraktijken in de omgeving. Ik vind hun prijzen zeer schappelijk, ondanks dat ze niet de goedkoopste zijn. Maar service en een goede behandeling vind ik in dat opzicht dan belangrijker."

Leidschendam-Voorburg:
Dierenartspraktijk Roest
review: "Keer op keer goede ervaringen met verschillende dierenartsen die in de vestiging werken. Professioneel, goede omgang met de dieren en mensen, dwerghamsters zijn ook geen probleem."

Rotterdam:
Dierenkliniek Rotterdam; vestiging Ommoordseweg
review: "Fijne kliniek, vlakbij de stad, met parkeerplekken voor de deur. Een speciale arts voor hamsters, die heel vriendelijk was en goed vertelde wat hij deed en hoe nu verder. Prettige praktijk waar het rustig was, met voldoende wachtruimte. Fijne behandeling!"

Schiedam:
Dierenkliniek Brandersstad
review: "Hier ben ik 3 keer met Tahra geweest en dit is mijn nieuwe dierenarts, hier weten ze ook redelijk wat ze aanmoeten met knaagdieren. En ze pakken niet direct het beestje in het nekvel, maar ze kijken of het zonder lukt. Gaat dat niet dan pakken ze het beestje op in het nekvel. Als je zegt dat je met een knaagdier komt wordt je bij de specifieke arts ingedeeld."

Spijkenisse:
Dierenkliniek Maaswijk, dierenarts W.A.J.P. van Leemputten
review: "Ik ben een keer met spoed bij haar geweest 's nachts, in het weekend. Vond ze niet raar of iets dergelijks, was heel lief met mijn hamstertje. Pakte hem normaal op, gelijk praten tegen hem. Zijn tandjes moesten geknipt worden en ze vroeg of ze ze mocht bewaren omdat ze nog nooit zulke lange tandjes had gezien bij een hamster. Verder is ze met andere dieren ook heel erg goed!"

Voorhout:
Dierenkliniek Voorhout
review: "Super dierenartsen. Heb er al een paar keer een Rusje laten opereren aan een gezwel en het is altijd goed gekomen. Lieve mensen ook!"

Zoetermeer:
Dierenkliniek de Leyens
review: "Erg goed! Nemen rustig de tijd. Zijn kundig met hamsters, hebben er verstand van. Dus geen geklungel. En al 2x een hamster daar laten opereren. 1x aan een darmrolaps & amputeren van een achterpootje. Alle operaties goed gegaan en ook de nazorg van de dierenkliniek is goed. Ze zijn niet goedkoop zeker als het om operaties gaat. Maar ik kies er voor om goed voor mn kleine vriendjes te zorgen dus kosten zijn niet relevant."


België

Provincie Antwerpen

Berchem:
VvD Dierenkliniek; Dr. Jasmine Verschueren en Dr. Brecht Debaes
review: "Gisteren heeft Dr. Verschueren het leven van Pebbles gered! En dat terwijl het al middernacht was! De kliniek is 24/24 en 7/7 bereikbaar. Dr. Debaes heeft ook al enkele keren een hammie van me geholpen. Het is daar echt super!"
"Ik ben hier ondertussen ook 1 keer met mijn konijn geweest, waarbij ze er ook alles aan hebben gedaan om het beestje te helpen, en ondertussen is mijn konijn weer tip top in orde. Ik ben er ondertussen deze week al twee keer met mijn hamster geweest, en het is echt een aanrader. Ze zijn inderdaad enorm goed bereikbaar."
Laatst gewijzigd door Puzemuze op 10 jan 2010, 12:25, 12 keer totaal gewijzigd.


Trotse verzorger van Russisch dwergenmeisje Chihiro,
muisjes Karaat, Obsi(diaan) & Agaat,
en parttime slaaf van poes Persephone
Lang leve alle knaagbeesten!

Iris.
Berichten: 8120
Lid geworden op: 04 mei 2010, 10:15
Hamsters: 0

Re: Dierenartsen

Bericht door Iris. » 14 feb 2013, 08:16

Nog een hele goede. Mijn DA is gespecialiseerd in knagers.

# Noord Brabant - Eindhoven
# http://www.dzeh.nl
# Dierenziekenhuis Eindhoven
# Stijn Peters is gespecialiseerd in knaagdieren
# Super fijne dierenarts die weet waar hij het over heeft. Mensen van ver in het land verwijzen hun door naar Stijn i.v.m. zijn kennis over knaagdieren.
Ook fijn is daar de ruimte om afscheid te nemen. Dus niet in een behandelkamer maar gewoon in een aparte ruimte. Ik ben blij dat ik deze DA nu heb. Hebben ruime openingstijden. Elke dag tot half 8 en zaterdag van 10 tot 13 uur :)
Katjes Kenai & Benji

Iris. Pictures
Iris. Flickr

Gebruikersavatar
Rij
Berichten: 9416
Lid geworden op: 08 jul 2005, 21:13
Locatie: Amsterdam
Leeftijd: 33

Re: Dierenartsen

Bericht door Rij » 25 feb 2013, 15:42

Even een update over Centrum Oost in Amsterdam - Noord-Holland. Rob van Zon, maar ook Carreen Loriaux zijn beide goed met hamsters. Alleen werken ze nu niet meer bij Centrum-Oost, maar bij Dierenkliniek Ijburglaan op Ijburg (ook in Amsterdam). Dit is hun website : klik!. Wij zijn over gegaan naar deze dierenkliniek, omdat dit wel de twee waren met de meeste kleine knaagdier kennis. Ze zijn beide daarnaast erg aardig en nemen de tijd voor je.
Alles op een Rijtje.
De Syrische hamster : Senri.
Het vlinderhondje : Robin en de dikstaartgerbil : Kip.

Kiryu
Berichten: 430
Lid geworden op: 07 mar 2013, 18:29
Hamsters: Veel :D
Locatie: Santpoort-Zuid
Leeftijd: 21

Re: Dierenartsen

Bericht door Kiryu » 06 apr 2013, 18:35

er zit ook een dierenpraktijk in haarlem noord, maar ik heb geen idee of die ook zijn gespecialiseerd in knaagdieren! ik ben daar heen geweest met mijn hond omdat de kliniek in bloemendaal gewoon niet goed was. eerder hadden ze daar gezien dat mijn hondje kanker had en een half jaar nadat ze daarvoor succesvol in amsterdam was geopereerd had ze weer een bobbel, we zijn daar heen geweest en de dierenarts had een punctie gedaan, hij had er wel eerlijk bij gezegd dat als het dit keer en kwaadaardige tumor zou zijn we haar het beste konden laten inslapen... gelukkig had ze dat niet en kwam ze er na een kuur antibiotica weer helemaal bovenop! het was gelukkig maar een ontsteking! zal nog eens opzoeken of zei ook verstand hebben van hamsters! vind dit een hele fijne dierenarts die dus heel eerlijk is

-- 06 apr 2013 18:47 --

er staat dat ze honden, katten 'kleindieren' reptielen en vogels doen! het is Dierenziekenhuis Haarlem
If you dare to walk your own way, You'll never get lost.
Hamstery Sakura. Campbelli & Roborovski
@hamsters.in.crime

Gebruikersavatar
kimsiemeling
Berichten: 375
Lid geworden op: 20 mei 2013, 00:59
Locatie: Amsterdam
Leeftijd: 29

Re: Dierenartsen

Bericht door kimsiemeling » 29 jun 2013, 11:48

- Amsterdam (west) Noord - Holland
- http://www.dap-huisman-wahl.nl/
- Huisman en Wahl
- Huisman en Wahl
- Hebben verstand. Nemen de tijd voor je. Toen mijn hamstertje een vetbultje had werd dit gratis afgebonden. Verdere onderzoek ook gratis. Zijn niet al te duur als je wel moet betalen
Syrische hamsterfokster in regio Amsterdam!
Bekijk onze facebook pagina om op de hoogte te blijven van mijn Hamstery
Hamstery Horizon
https://www.facebook.com/hamsteryhorizon

Gebruikersavatar
Sanne
Berichten: 12149
Lid geworden op: 25 aug 2008, 21:09
Locatie: Best

Re: Dierenartsen

Bericht door Sanne » 02 aug 2013, 14:55

Een wijziging:
Best:
Dierenarts Verstappen
review: "Geweldige man. Niet altijd even voorzichtig, echt gewend aan aanpakken. Nou, als je heel voorzichtig bent met een hamster die pijn heeft is 'ie toch meteen weg, dus dat is alleen maar goed. Ook met cavia's en andere knagers is hij echt top. Hij is goedkoop, vriendelijk en is ook geneigd om naar het baasje te luisteren.
De andere dierenarts is een stuk voorzichtiger met kleine knagers, heel vriendelijk en kwam erg kundig over bij het aanprikken van een kaakabces.
Consult op afspraak, bijna altijd dezelfde dag nog tijd.

Gebruikersavatar
Mirkku
Berichten: 6638
Lid geworden op: 16 nov 2011, 20:46
Locatie: Amersfoort
Leeftijd: 28

Re: Dierenartsen

Bericht door Mirkku » 02 aug 2013, 15:14

Een toevoeging voor Gelderland

Wageningen:
Marèse van Haneghem (Dierenkliniek Kortenoord)

Ze nam echt de tijd voor Paco en neemt me erg serieus. Gespecialiseerd in gezelschapsdieren waaronder knaagdieren. Ook vind ik dat ze een goede website hebben: http://www.kortenoord.com/
https://www.facebook.com/pages/Hamstery ... 6615353050

Liefs van Mirjam, de 4 gekko's en van miljoenpoten, kevers en vissen.

Jolien
Berichten: 127
Lid geworden op: 10 aug 2008, 21:58
Leeftijd: 31

Re: Dierenartsen

Bericht door Jolien » 17 sep 2013, 14:57

Gelderland, Lent (bij Nijmegen):
Naar deze dierenkliniek geweest om de ondertanden van mijn Campbelli te laten knippen (ze slijten niet omdat ze haar boventanden mist). Hamster werd goed gehandeld, knippen ging snel en zonder verdoving. Kosten waren meer dan de helft dan bij de vorige kliniek waar ik was (9,33 ipv 20 euro!). Daarnaast kreeg ik advies voor het soort schaartje dat ik kon gebruiken als ik zelf de tanden zou willen knippen.
Twee van de medewerksters hebben volgens de website zelf een ook hamster (dierenarts en paraveterinaire), dus ze weten hoe ze met hamsters om moeten gaan.
http://www.dierenklinieklent.nl/

Mogen reviews van minder goed bevonden klinieken ook? If so:
Dierenkliniek Pet Wellness in Nijmegen:
Ik vond de medewerksters aardig, maar qua expertise zijn ze er (nog?) niet. Ik ging erheen om de ondertanden van mijn Campbelli te laten knippen, iets wat ze onder verdoving deden. Het duurde bijna 10 minuten voordat de gasverdoving werkte en niemand leek te weten of een bepaalde slang nu open of dicht moest zijn. Daarom werd dit gealterneerd. Ondertussen was mijn hamster erg gestresst aan het proberen uit het plastic bakje te ontsnappen. :(
Ze knippen niet zonder verdoving. Als ik terug zou komen om te laten knippen, zou het 20 euro kosten, wat ik erg veel vind voor twee tandjes.
http://www.petwellnesscenter.nl/vestigingen/nijmegen/

HamsterLove_
Berichten: 67
Lid geworden op: 06 jan 2013, 18:20
Locatie: Kinrooi, Limburg
Leeftijd: 18

Re: Dierenartsen

Bericht door HamsterLove_ » 29 sep 2013, 11:25

In de provincie Limburg is er in El ook een hele goede

Gebruikersavatar
Sabbie
Berichten: 1846
Lid geworden op: 06 jun 2012, 17:58
Leeftijd: 31

Re: Dierenartsen

Bericht door Sabbie » 19 jan 2014, 15:04

- Provincie Zuid-Holland, Rotterdam, Overschie
- http://www.dierenartsoverschie.nl/dierenartsen.htm
- Dierenartsenpraktijk Overschie
- Met name Elly Ebbens
- Elly Ebbens wordt ook vanuit het Knaagspoor regelmatig aangeraden voor hulp bij konijnen en knaagdieren. Meer gespecialiseerd in konijnen, maar ook met knaagdieren is ze erg goed. Niet onbelangrijk is dat ze een hart voor de dieren heeft. Vriendelijk en zacht met de dieren, maar weet wel wat ze doet en hoe ze ze moet vastpakken. Bij ons was het zo dat we bij een herhaaldelijk probleem maar éénmaal consult ervoor hoefden te betalen (edit: dit was met een kat, geen knaagdier). Denkt goed mee met de opties van de eigenaar. Aanrader.
Laatst gewijzigd door Sabbie op 13 apr 2014, 19:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Marte
Berichten: 54
Lid geworden op: 18 feb 2012, 21:32
Hamsters: Xenon
Locatie: Amsterdam
Leeftijd: 28

Re: Dierenartsen

Bericht door Marte » 13 apr 2014, 11:35

Ik kan bevestigen dat Dierenkliniek de Wetering in Amstetdam een zeer goede dierenkliniek is. Na een rampentraject bij een andere arts kwam ik bij hun terecht om mijn beestje in te laten slapen. Ze hebben 1 uur! de tijd voor mij genomen om mijn verhaal te horen, mij gerust te stellen dat ik zo goed als ik kon gehandeld had en om de vervolg mogelijkheden uit te leggen. Niet alleen de arts die ik had maar ook de assistente was super lief.
Daarnaast meteen een andere vraag. Is er ook een zwarte lijst voor dierenartsen? Misschien ook een goede, juist omdat niet iedereen erin gespecialiseerd is.
Dierenarts Bas Peters van Dierenkliniek Westerpark te Amsterdam mag wat mij betrefd op de zwarte lijst. De rest kwam vrij aardig over dus daar kan ik niet over oordelen.

joentje
Berichten: 53
Lid geworden op: 26 jul 2013, 20:22
Hamsters: Appie

Re: Dierenartsen

Bericht door joentje » 05 mei 2014, 16:40

-Provincie Noord Brabant, Breda, Haagse beemden
-http://www.dierenbreda.nl/
-Dierenkliniek Taxandria
-Er zijn diverse dierenartsen verspreid over 2 praktijken in de wijk Haagse beemden, Breda.
-Ze zijn gewoon superlief voor de dieren en helpen deskundig. Ook geschikt voor hamsters, (al is het niet hun specialisme) Ze weten wel wat ze doen.
Naar mij toe geven ze een erg vertrouwt en deskundig gevoel.

tijdens de behandeling praten ze ook gewoon tegen "appie" wat gewoon grappig is om te horen en te zien!
Hamster: Appie (rusje, vrouwtje)

Sascha
Berichten: 3698
Lid geworden op: 05 nov 2008, 18:29
Hamsters: 6 nieuwschierige aapjes
Locatie: Zaandijk
Leeftijd: 27

Re: Dierenartsen

Bericht door Sascha » 20 mei 2014, 13:40

Review over dierenartsenpraktijk Krommenie:
Op zich een hele fijne dierenartsenpraktijk. Ben 3x geweest met mijn rusje Jick die een abces bij zijn wangzak had. In totaal was ik voor alle 3 de keren + medicijnen 30 euro kwijt. Ben hier ook geweest met mijn konijnen en vond dat weer wel duur. Het inslapen van een van de konijnen kostte 61 euro. Ze komen kundig over en zijn ook vriendelijk. Het enige nadeel vind ik dat er meerdere dierenartsen werken en je dus vaak niet dezelfde treft.
Groetjes van mij en de beestjes:
Mellow, Max, Dio, Nero, Jack en Marshall. Ook natuurlijk de groetjes van de rest van mijn dierentuin!

Suus91
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 aug 2013, 12:17
Hamsters: Appie

Re: Dierenartsen

Bericht door Suus91 » 07 jul 2014, 22:10

Overijssel
Zwolle (+ meerdere praktijken in omgeving maar mijn ervaring is Zwolle)
- http://www.dierenartsencombinatie-vvtv. ... waterland/
- Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland (Stadshagen centrum)
Ik heb bij deze dierenarts geen ervaring met mijn hamster(nooit nodig geweest) behalve een paar keer telefonisch. Ze zijn erg begripvol en begaan met je beestjes, op de praktijk én aan de telefoon. Één van onze katten zou toen hij 4 maandjes oud was bijna doodgaan aan zware niesziekte. We waren al met hem naar de dierenarts geweest maar ik was zo bezorgd dat ik weer gebeld heb. We konden op zondagavond zeer snel terecht, de dierenarts heeft al het mogelijke gedaan en onze bengel is nu bijna een jaar oud :) Omdat op zondagavond naar de dierenarts gaan nogal duur is en wij dat geld niet gelijk hadden liet de dierenarts de rekening voor ons open staan om later te betalen, wat hij normaal niet deed. Ik heb dus een zeer goede ervaring met deze dierenarts en de kosten zijn er over het algemeen gemiddeld, niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste.

Gebruikersavatar
Mirkku
Berichten: 6638
Lid geworden op: 16 nov 2011, 20:46
Locatie: Amersfoort
Leeftijd: 28

Re: Dierenartsen

Bericht door Mirkku » 07 jul 2014, 23:02

Gelderland
De Dierenarts ( http://www.dedierenarts.net/)
Deze dierenarts was erg begripvol naar mij en mijn hamster toe. Eigenlijk was het niet 'rendabel' om een hamster te opereren en zou het 120 euro kosten, maar omdat ze mij en vooral Vida een kans wilde geven heeft ze het voor 60 euro gedaan. Hierin zat een kort consult voor de operatie inbegrepen en mocht ik zelfs blijven kijken (wat ik echt geweldig vond). Helaas heeft Vida het niet gehaald maar het heeft niet aan hun zorg gelegen. Kreeg een fijn gevoel bij deze kleine praktijk.

-- 08 jul 2014 13:23 --

Wauw... heel typisch dat ik precies vandaag hier nog iets aan toe kan voegen: De dierenarts heeft mij persoonlijk nog een kaartje gestuurd met een hele lieve tekst erop... Ben echt ontroerd!
https://www.facebook.com/pages/Hamstery ... 6615353050

Liefs van Mirjam, de 4 gekko's en van miljoenpoten, kevers en vissen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten