Pagina 1 van 1

Graankladder in voer

Geplaatst: 14 sep 2017, 11:02
door Hamster Bibi
Ik heb het weekend graankladders in het dwerghamster voer gevonden en heb ze eruitgevist en voor de eventuele larven heb ik het voer 24uur in de diepvries gelegd. Zou ik het voer nu zonder problemen weer aan Midas kunnen geven? Wbt de beestjes: opzich eten hamsters ook meelwormen en andere onsmakelijker uitziende insecten dan graankladders, dus zie niet echt verschil om deze insectjes, mochten ze er nog inzitten, te geven. Wil ze alleen niet overal weer tegenkomen. ;) Maar, kan het geen kwaad als het voer is ingevroren geweest?

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 14 sep 2017, 11:14
door Mirkku
Hihi Bibi, ze heten graanklanders ;)

Maar precies zoals je zegt; het kan geen kwaad om ze aan je rusje te geven. Inderdaad invriezen is wel verstandig want anders dan krijg je wellicht een hele insectenplaag.

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 14 sep 2017, 15:10
door Gabriƫlle
Graanklanders al vind ik graankladders wel grappiger klinken haha, is meestal iets wat in de fabriek in het graan komt, tenzij je thuis al eerder een plaag had, foto van maken van de klanders in het voer en verpakking bewaren of ook een foto en terug naar de winkel dan krijg je meestal geld terug of een andere zak (wel opletten of die niet uit dezelfde batch komt). 24 uur invriezen vraag ik mij af of dat genoeg is. Het kan geen kwaad om te voeren, ze wandelen alleen wel overal heen kan ik uit ervaring zeggen, bij mij is het gebeurt dat een 20 kilo zak voer die ik net had geopend begon te wandelen, ze zaten tot op het plafond (oftewel overal, en dan ook echt overal :roll: ).

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 15 sep 2017, 16:35
door Hamster Bibi
Dankjewel! Haha, ik vind ze inderdaad overal, maar wel maar eentje per keer gelukkig. Ik hoop inderdaad dat in mijn tweede zak voer die nu nog dicht is, niet ook graanklanders zitten! Ik had meteen twee zakken besteld, omdat dit voer niet overal te krijgen is en ik het erg goed vind. (witte molen premium dwerghamster voer). Dus ben benieuwd. De winkel waar ik het gekocht heb heeft het ook moeten bestellen.

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 15 sep 2017, 17:25
door fred de hamster
Sinds ik bezoek van een flinke familie graanklanders heb gehad, doe ik het voer altijd eerst 72 uur in de vriezer.
Ik ben een paar jaar geleden daar mee begonnen, en sinds die tijd geen graanklanders meer gezien....

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 19 sep 2017, 00:33
door Hamster Bibi
Het was voor mij de eerste keer in al de jaren dat ik hamsters en cavia's heb gehad. Ik weet niet in hoeverre het voer 'lijdt' zodra je het gaat invriezen? Dus gebruik het volgende pak liever gewoon zonder invriezen. Behalve als er weer graanklanders in zitten natuurlijk. Dit bekijk ik dan eerst.

Re: Graankladder in voer

Geplaatst: 19 sep 2017, 06:58
door _mona_
Voer invriezen is totaal niet erg. Voedingswaarden worden beter bewaard in de diepvries. Het wordt zelfs aangeraden om te doen met voer dat je niet binnen de 3 maanden opgebruikt :-)