Pagina 1 van 1

hamster snack

Geplaatst: 03 mei 2019, 15:26
door BANJO-LOVER
Hoii,
heeft iemand misschien een goed idee hoe je zelf een hamstersnack kan maken? en welke snacks in de winkel zijn gezond en goed voor hamsters? :-D

Re: hamster snack

Geplaatst: 05 mei 2019, 23:25
door hamsterpowerrr
Ik zelf geef m'n hamster gewoon groente en fruit (wel voor de zekerheid even kijken wat ze precies wel en niet mogen hebben). Mijn hamster kiest dat altijd boven de snoepjes die ik uit de winkel haal:)

Re: hamster snack

Geplaatst: 06 mei 2019, 17:49
door melson
in elk geval niets met honing nemen. ik zal zo natuurlijk en zo onbewerkt als mogelijk (dan heeft het de meeste voedingsstoffen) geven.

wat ze ook lekker vinden zijn pitten en noten.


afhankelijk wat je voor een hamster hebt, zal ik eerder geen fruit geven (bij dwerghamster). Als groenvoer kun je nu ook lekkere dingen van buiten geven zoals paardenbloem, vogelmuur, wegbree, zuring, madeliefjes enz. ook takken met verse bladeren vinden ze soms heerlijk (en is het maar om lekker beschermd door de kooi te lopen). dat kan van appel/perenboom, wilg, hazelaar bv.

Re: hamster snack

Geplaatst: 06 mei 2019, 21:02
door hamsterpowerrr
Vraagje. Waarom zou je eerder geen fruit geven? Is dat slechter dan groenvoer? Mn hamster eet het meestal gelijk op en zo niet dan check ik altijd of het niet raar wordt.

Re: hamster snack

Geplaatst: 07 mei 2019, 00:21
door M&M
In fruit zitten veel suikers waar hamster suikerziekte van krijgen en daar aan overlijden. Af en toe een heel klein stukje is niet erg. Maar het is beter om het zo min mogelijk te geven. Bij groente moet je uitkijken met vocht. Dat kan ook te veel worden voor het beestje.

Re: hamster snack

Geplaatst: 07 mei 2019, 12:38
door hamsterpowerrr
Oh oké, dat is inderdaad goed om te weten.

Re: hamster snack

Geplaatst: 07 mei 2019, 17:31
door BANJO-LOVER
oke dankjuliewel!

Re: hamster snack

Geplaatst: 09 dec 2019, 18:32
door Aliciiiiia
Hallo! Ergens had ik een receptje gevonden voor een snackje voor hamsters, en de mijne vindt ze geweldig.
Eerst blend je wat fruit of groente naar keuze met wat water tot het gewoon een vloeibaar mengseltje is. Daarna pak je een beetje bloem en wat havermout en dan meng je deze drie te samen tot het een deegje vormt. Daarna kleine koekjes er van maken en dan 10 minuten in de oven op 160 graden. Er zijn geen echte afmetingen voor het deeg. Gewoon een beetje zien dat als het deeg te droog is dat je er een beetje van het watermengsel bij toevoegt en als het te nat is dat je er een beetje extra bloem of havermout bij doet.
Hopelijk helpt dit!