Petitie tegen te kleine kooien voor kleine huisdieren.

Voor alles wat niet bij de overige hamsterfora thuishoort, zoals vragen over gedrag.

Moderator: I

Plaats reactie
Goudhamster Hammie
Berichten: 158
Lid geworden op: 17 apr 2018, 17:54
Hamsters: Lilly

Petitie tegen te kleine kooien voor kleine huisdieren.

Bericht door Goudhamster Hammie » 14 feb 2019, 19:57

Beste allemaal,

Onlangs zijn wij met een petitie gestart voor de kleine huisdieren in Nederland. Zoals jullie zelf wel weten, kopen veel mensen een klein huisdier met impuls; men doet niet genoeg onderzoek, of denkt niet goed na over de benodigdheden van een klein huisdier. Het gevolg is dat vele kleine huisdieren, waaronder vogels, konijnen, hamsters en andere knaagdieren, in zeer ongeschikte kooien terecht komen. De hamsters raken gestrest in dit soort kooien, worden bijterig, beginnen - in het geval van knagers - aan traliebijten en ze kunnen hun natuurlijke gedrag niet goed ontwikkelen.

Het is daarom belangrijk dat de bron van dit leed wordt aangepakt; de (dieren)winkels die de kooien verkopen. Het is lastig om mensen te informeren, maar er kan een verschil worden gemaakt als er wordt gestopt met de verkoop van de zeer ongeschikte kooien. Als er minder kleine kooien worden aangeboden, dan zullen mensen minder snel in de verleiding komen om een kleine kooi aan te schaffen. Met het aantal handtekeningen die wij halen, hopen wij dat we ons standpunt aan grote (dieren)winkels die dit soort kooien verkopen, sterker te maken.

Ik vraag u daarom om onze petitie te ondertekenen. Het ondertekenen kan anoniem. Vergeet alstublieft niet om uw ondertekening te bevestigen via de mail, omdat de ondertekening anders niet geldig is.

de petitie:

https://petities.nl/petitions/stop-de-v ... ?locale=nl

Hopelijk kunnen we een verschil maken in de verkoop en de bedrijven bewust(er) maken van de producten die zij verkopen. Als we het ook al voor elkaar zouden kunnen krijgen dat er minder kleine kooien worden aangeboden, dan is dat al mooi meegenomen

Bij voorbaat dank!Gebruikersavatar
melson
Berichten: 1852
Lid geworden op: 06 apr 2009, 03:09

Re: Petitie tegen te kleine kooien voor kleine huisdieren.

Bericht door melson » 14 feb 2019, 20:33

Staan er bewust geen afmetingen bij? Wat is te klein?
Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk mogen de kleine kooien in de container, maar ik vind het zo als het er staat onduidelijk geformuleerd en je kunt er alles van maken... bv. "20x30 is echt te klein, maar 50x30 kan best" ... en dan zijn de dieren nog steeds niet geholpen.
groetjes
Melanie

------------------------------------------------
http://mel-s-wereld.webnode.nl/
------------------------------------------------

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten